24 augustus 2005 – Vrienden van Vlietland zwaar teleurgesteld

De Vereniging Vrienden van Vlietland is teleurgesteld dat de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg het bestemmingsplan voor Vlietland heeft goedgekeurd. Dat inmiddels meer dan 5000 mensen hun handtekening tegen bebouwing hebben gezet maakt voor VVD, CDA, Gemeentebelangen en PvdA kennelijk niets uit. Dat uit veldonderzoek blijkt dat 98% van de bewoners van deze regio tegen is ook niet.

Een woordvoerder van de Vrienden van Vlietland: “Er is bij PvdA, VVD, Gemeentebelangen en CDA geen enkele interesse in de mening van de bezoekers van Vlietland. Alleen D66, Groen Links en de SP zijn tegen de plannen. Maar de andere partijen stemden voor met argumenten die vaak nergens op gebaseerd zijn. Vooral de PvdA weet niet meer wat het verschil is tussen feit en fictie”.

“Wat ons verder vooral heeft verbaast is het schoonvegen van het stoepje door het CDA. Al voor de stemming lieten ze weten dat zij er maar mooi voor gezorgd hebben dat de hoogte is teruggebracht en er extra bomen komen. Maar het verplaatsen van wat appartementen is natuurlijk niet meer dan een doekje voor het bloeden. En er komen blijkbaar douches voor de dagrecreanten terwijl dat nergens in het bestemmingsplan staat! En de Provincie gaat daarover, niet de Gemeente en niet Vlietland B.V.”

Het is 0-1 maar de wedstrijd is zeker nog niet verloren! De Vereniging Vrienden van Vlietland blijft zich inzetten voor een open en vrij toegankelijk Vlietland. Zij hoopt dat er bij de Provincie wel gehoor wordt gegeven aan de gefundeerde bezwaren van de vereniging en dat het plan naar de prullenbak wordt verwezen.

Reacties gesloten.