25 juni 2020 – Gegevens van de Provincie op onze website

De Provincie Zuid Holland heeft ons recent gevraagd of de site van de Vrienden van Vlietland gebruikt mocht worden om allerlei relevante (meet-)gegevens over Vlietland te publiceren en zo voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Natuurlijk worden deze gegevens meestal ook op de site van de Provincie zelf gepubliceerd, maar de Provincie kan zich voorstellen dat onze site een ander publiek trekt en vaker wordt bezocht door gebruikers/ recreanten van Vlietland.

Het gaat over feitelijke zaken zoals:

  • Watermonitoring en waterkwaliteitsgegevens
  • Bodemonderzoek (onderwaterbodem)
  • Oeverprofielen (zodra openbaar)

Wij hebben besloten het verzoek van de Provincie te honoreren, o.a. omdat de gegevens voor allerlei gebruikers een meerwaarde opleveren. Natuurlijk blijven wij onze onafhankelijke positie als Vereniging behouden en loopt het plaatsen van de berichten via ons bestuur. De Provincie heeft toegezegd deze onafhankelijke positie volkomen te respecteren.

We hebben in deze toezegging alle vertrouwen omdat sinds september 2019 onze relatie met de Provincie in zeer positieve zin is veranderd. Als je daar meer over wilt lezen, lees dan hier het bericht van het bestuur.

Op deze pagina vind je de documenten van de Provincie.

Tot slot hier de (eigen) website van de Provincie over de Meeslouwerplas.

Reacties gesloten.