25 september 2020 – Data bekend, help Vlietland mooier te maken!

Een uitgelezen kans om met eigen handen de natuurwaarden in Vlietland te vergroten en om een leuke, actieve middag door te brengen in dat mooie gebied!

BOLLEN PLANTEN
In oktober worden door vrijwilligers zo’n 12.000 zichzelf vermeerderende bolgewassen geplant (6 verschillende soorten). Dit gebeurt in de herfstvakantie op 2 middagen: op woensdag 21 oktober en zaterdag 24 oktober tussen 13 en 17 uur. Bij het bollenplanten zijn (klein)kinderen (o.l.v. volwassenen) hartelijk welkom!
Voor begeleiding, duidelijke instructies, plantmateriaal en gereedschap (ook op kinderformaat) wordt gezorgd, dus bijna iedereen kan meedoen! Er is plaats voor ongeveer 100 vrijwilligers, met of zonder kinderen.

OPHANGEN NESTKASTEN
In november worden er 150 nestkasten voor verschillende vogelsoorten opgehangen. Dit vindt plaats op woensdagmiddag 18 november en op zaterdagmiddag 21 november tussen 13 en 17 uur. Om van dit project een succes te maken, is er plaats voor ongeveer 25 vrijwilligers, die onder begeleiding van een ervaren bioloog aan de slag gaan. Alle benodigde materialen zijn ter plekke aanwezig.
Bij het ophangen van de nestkasten wordt gebruik gemaakt van stevige ladders. Er moet dus worden gesjouwd en geklommen en daardoor is deze activiteit minder geschikt voor kinderen.

VEILIGHEIDSMAATREGELEN / CORONAMAATREGELEN
De middagen zijn zo opgezet, dat deelnemers zich aan de RIVM- richtlijnen kunnen houden. Zo zijn er bijvoorbeeld voldoende ontsmettingsmiddelen aanwezig, werken we in shifts zodat het maximale aantal aanwezigen ruim binnen de norm blijft en zien de begeleiders toe op handhaving van de veilige afstand.
Vanzelfsprekend nemen we ook veiligheidsmaatregelen om goed en verantwoord met het benodigde gereedschap te kunnen werken.

AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER
Als je als vrijwilliger mee wilt doen aan één van deze activiteiten, schrijf je dan zo snel mogelijk in, maar in ieder geval vóór 14 oktober. Schrijf je hieronder in voor het bollen planten, voor het ophangen van nestkasten kan je je hier aanmelden. Wacht niet te lang met inschrijven, vol is vol.

Na je aanmelding ontvang je meer informatie!

Ik kan op de volgende momenten ingedeeld worden (liefst zo veel mogelijk aankruisen):
21 oktober 13 uur
21 oktober 15 uur
24 oktober 13 uur
24 oktober 15 uur

Ik kan ook op een andere manier meehelpen bijvoorbeeld als EHBO’er of begeleider bij het bollenplanten:

Ik wil mij ook aanmelden voor de nieuwsbrief

*) deze velden zijn verplicht

Reacties gesloten.