29 juni 2022 – Onze voorzitter spreekt weer in bij de Provincie

Onze voorzitter heeft vandaag wederom ingesproken in de Commissievergadering Klimaat, Natuur en Milieu van de Provincie Zuid-Holland (PZH). De geluidswerende voorzieningen langs Vlietland en Vogelplas Starrevaart stonden wederom op de agenda.

Helaas gaat de aanleg van de geluidswering niet van een leien dakje. Het blijkt een zeer ingewikkelde klus, bemoeilijkt door o.a. een mega grote gas- en waterleiding op het beoogde traject, de geplande verbreding van de A4, een onverwacht slappe bodem en recent exorbitante prijsstijgingen en inflatie. Toch zijn wij positief gestemd over het verwachte resultaat. De berekeningen laten zien dat de beoogde maatregelen effect sorteren in het drukst gebruikte deel én op de fiets- en wandelpaden in Vlietland en Vogelplas Starrevaart aan de kant van de A4. Zelfs de woningen aan de Vliet in Voorschoten, toch op grote afstand van de geluidwering, pikken een graantje mee van de voorziening.

De Vrienden reageerden op de brief van gedeputeerde Anne Koning waarin ze een procesversnelling aankondigde. Eind augustus volgt een gesprek met de betrokken gebiedspartijen, waaronder de Vrienden. De volledige inspreektekst vind je hier.

De inspraak is ook te bekijken, vanaf minuut 4:40. Of klik rechts van de video op agendapunt 10 waarna onze voorzitter als eerste inspreker start (gevolgd door enkele andere sprekers over dit onderwerp).

Reacties gesloten.