4 december 2010 – Startsein verontdieping Meeslouwerplas

Op een ijskoude en mistige decemberochtend werd de nieuwe ophaalbrug tussen de Vliet en Vlietland feestelijk geopend door Gedeputeerde Erik van Heijningen van de Provincie Zuid-Holland. De brug kwam in plaats van de oude en verroeste Bailey-brug. De feestelijke opening van de nieuwe ophaalbrug tussen de Vliet en Vlietland was tevens het startsein voor de werkzaamheden om de afkalvende oevers van de Meeslouwerplas te versterken.

Een groot gezelschap van medewerkers van Provincie, Hoogheemraadschap, Gemeente en andere belanghebbenden voer met een grote passagiersboot eerst door de – door de Gedeputeerde met enig ceremonieel, geopende- ophaalbrug. Daarna gaf Erik van Heijningen midden op de plas symbolisch het sein voor de eerste grondstorting: in de snijdende wind hoogstwaarschijnlijk geen echt prettige bezigheid. Een groter deel van het gezelschap verkoos dan ook de warme, gerieflijke passagiersruimte van waaruit een en ander, ondanks de mist, ook uitstekend kon worden waargenomen.

Startsein verontdieping Meeslouwerplas, nieuwe ophaalbrug tussen de Vliet en Vlietland feestelijk geopend door Gedeputeerde Erik van Heijningen van de Provincie Zuid-Holland

Startsein verontdieping Meeslouwerplas, nieuwe ophaalbrug tussen de Vliet en Vlietland feestelijk geopend door Gedeputeerde Erik van Heijningen van de Provincie Zuid-Holland

Met de nieuwe ophaalbrug zal Vlietland bereikbaar zijn voor zeilboten met een staande mast en worden de watersportmogelijkheden in en buiten Vlietland verruimd. BAM zal de komende jaren grote hoeveelheden grond langs de randen van de Meeslouwerplas storten om de plas minder diep te maken en de oevers te versterken. Dat gebeurt met schepen die gebruik zullen maken van de nieuwe ophaalbrug.

Reacties gesloten.