6 december 2021 – Vrienden e.a. over onderzoek Randstedelijke Rekenkamer

N.a.v. het eindrapport van de Randstedelijke Rekenkamer van haar onderzoek naar de rol van de Provincie Zuid-Holland bij de verondieping en herinrichting van de Meeslouwerplas in het recreatiegebied Vlietland in de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben de Vrienden e.a. dit persbericht verzonden.

De organisaties noemen het rekenkamerrapport “een stevig rapport”, waarin ze veel herkennen. Het rapport maakt bijvoorbeeld duidelijk, dat er weinig terechtgekomen is van het oorspronkelijke plan voor de verondieping en herinrichting van de Meeslouwerplas en dat de Provincie de uitvoering van dat project nauwelijks heeft gecontroleerd.

In het rapport komt ook aan de orde dat er jarenlang veel is misgegaan in onze relatie met de provincie, maar dat de Provincie tegenwoordig beter communiceert met de omgeving. De gebiedspartijen waarderen dat, maar toch is nog niet alles koek en ei:

  • Er is 12 jaar na de eerste plannen daarvoor en bijna drie jaar na een Statenmotie daarover nu nog steeds geen ontwerp van een geluidwering langs de A4.
  • Ook zijn nog steeds niet alle oevers hersteld van de eilanden tussen de Meeslouwerplas en de grote plas ten noorden daarvan.
  • De kwaliteit van de bagger, die BAM in de Meeslouwerplas heeft laten brengen, wordt nog steeds niet deugdelijk onderzocht.

Hieronder vind je het artikel dat de Voorschotense Krant over het persbericht schreef.

Nieuwsbericht 6 december 2021 op Voorschotense Krant over Van alles misgegaan bij herinrichting Meeslouwersplas
Nieuwsbericht 6 december 2021 op Voorschotense Krant over Van alles misgegaan bij herinrichting Meeslouwersplas

Reacties gesloten.